Vrijdag 21 juni 2024

Kanaalreiniging: waarom het cruciaal is voor je gezondheid en comfort

Een goed werkend ventilatiesysteem is de ruggengraat van een gezonde en comfortabele leefomgeving. Echter, na verloop van tijd kunnen stof, vuil en andere verontreinigingen zich ophopen in de kanalen. Hierdoor vermindert de efficiëntie van het systeem en de luchtkwaliteit wordt negatief beïnvloed. Je kan bij Juvah terecht om de kanalen te laten reinigen. Wij zorgen er graag voor dat je binnenklimaat van topkwaliteit blijft en je ventilatiesysteem optimaal functioneert.

Waarom de kanalen reinigen?

De voordelen van regelmatige kanaalreiniging zijn talrijk. Allereerst draagt het bij aan een schonere en gezondere binnenlucht. Vuil en stof in de ventilatiekanalen kunnen allergieën en ademhalingsproblemen verergeren, vooral bij mensen met astma of andere ademhalingsaandoeningen.
Daarnaast verbetert een schoon systeem de energie-efficiëntie, wat kan leiden tot lagere energiekosten. Het voorkomt ook overbelasting en slijtage van het systeem, wat de levensduur van uw ventilatiesysteem aanzienlijk kan verlengen.

Wanneer de kanalen reinigen?

Zelf is het moeilijk na te gaan of je kanalen nood hebben aan een reiniging. Onze onderhoudstechniekers kunnen gemakkelijk met een camera in de kanalen gaan om de hoeveelheid vervuiling te checken. Zij bespreken dan of het al nodig is een reiniging uit te voeren. Als je een onderhoudscontract aangaat bij Juvah, is de camera-inspectie gratis en gebeurt die standaard bij elk onderhoud waarbij onze techniekers langskomen (om de 3 jaar).

Kanaalreiniging verplicht?

Een kanaalreiniging is, net zoals het onderhoud van het ventilatiesysteem, voor particulieren niet wettelijk verplicht. Het wordt wel sterk aanbevolen om regelmatig onderhoud en reiniging te laten uitvoeren.
Voor niet-residentiële gebouwen (kantoren, sportcentra, hotels,...) is het wel wettelijk verplicht om een kanaalreiniging te laten uitvoeren als de kanalen vervuild zijn. Alle info hierover lees je in onze blog over verplichte niet-residentiële kanaalreiniging.

Onderhoud of kanaalreiniging inboeken

Wil je graag een onderhoud of een kanaalreiniging in je huis of kantoor laten uitvoeren?
‍Bestel vandaag nog een onderhoud/kanaalreiniging via onze webshop.

Onze professionele en ervaren technici gebruiken geavanceerde apparatuur om grondige en effectieve reiniging te garanderen. We bieden een vlotte en probleemloze service, zodat je snel weer kan genieten van een fris en gezond binnenklimaat.

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte