Dinsdag 07 november 2023

Kempense wijnmakers en Juvah slaan handen in elkaar voor het goede doel

Elk jaar zetten we ons in voor het goede doel. Dit jaar zamelen we geld in voor BOKS vzw, een patiëntenorganisatie voor kinderen en volwassenen met een stofwisselingsziekte. Juvah ging aankloppen bij Jan Oprins die samen met enkele andere Kempense ondernemers een Zuid-Afrikaanse wijngaard heeft. Met resultaat, want Juvah mag hun exclusieve wijnen verkopen voor het goede doel.   

Exclusieve wijnen te koop 
“Toen Juvah via één van haar werknemers bij ons terecht kwam met de vraag voor een samenwerking voor het goede doel, hebben we niet lang getwijfeld.”, zegt Jan Oprins van Olivedale. “We kennen Juvah en weten dat ze elk jaar een mooie actie opzetten. Onze wijnen zijn enkel te krijgen in restaurants of speciaalzaken, maar voor het goede doel wilden we graag een effort doen. Zo zijn we tot een mooie samenwerking gekomen om de wijn éénmalig via Juvah te verkopen.”  

Via onze webshop kan je een wijnpakket met 2 flessen Olivedale-wijn kopen voor € 29,95. Je kan kiezen tussen rood, wit of rosé of een combinatie. De verkoopprijs in speciaalzaken ligt tussen de € 12,90 en € 16 per fles.  
De pakketten zijn te bestellen via https://www.juvah.com/boks-vzw en af te halen in één van Juvah-vestigingen (Brecht, Stekene, Machelen, Lommel of Wevelgem) of te laten bezorgen via één van de medewerkers die je kent bij Juvah. 

Medewerkers beslissen 

BOKS vzw (Belgische Organisatie voor Kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte) is niet zomaar gekozen als goed doel. De werknemers van Juvah mogen voorstellen doen en een poll beslist voor welke organisatie er wordt ingezameld. “Het petekindje van één van onze Airchitects lijdt aan een zeldzame stofwisselingsziekte, dus hij heeft BOKS voorgesteld.”, vertelt CEO van Juvah Jan Cools. “Als er een directe link is met de organisatie werkt dat nog meer motiverend. Al onze collega’s gaan hun beste beentje voorzetten om vele pakketten wijn te verkopen.” 

Doel is opbrengst van € 10 000 

“We vinden het belangrijk om ons maatschappelijk steentje bij te dragen.”, gaat Cools verder. “De voorbije jaren hebben we al geld ingezameld voor ‘Athletes For Hope’ en ‘Muco Vereniging’. Het doel dit jaar is om minstens € 10 000 te kunnen schenken. Daar is al € 1850 van ingezameld door onze collega’s die deelgenomen hebben aan sportactiviteiten.” 

2500 Belgen lijden aan een zeldzame stofwisselingsziekte 

Er zijn wereldwijd zo’n 1500 gekende stofwisselingsziekten bekend en ze treffen minder dan 5 mensen op 10 000. In België lijden er ongeveer 2.500 mensen aan een zeldzame stofwisselingsziekte. Iedere stofwisselingsziekte is zo uniek dat ze soms niet genoeg aandacht krijgen. Daar brengt BOKS vzw verandering in.  

Enerzijds trachten ze de problematiek van stofwisselingsziekten en de toegankelijkheid tot innovatieve geneesmiddelen op de politieke agenda te krijgen. Anderzijds moedigt BOKS vzw onderzoek naar nieuwe behandelingen aan. Op die manier beoogt de organisatie meer levenskwaliteit voor mensen met een stofwisselingsziekte te bewerkstelligen.  

www.boks.be
https://olivedalevineyards.com/nl/olivedale-wijnen/

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte