Donderdag 08 september 2022

Ventilatiesysteem onderhouden: hoe en wanneer? (profiteer nog van onze zomeractie!)

Voorkomen is beter dan genezen.

Het rendement van een ventilatiesysteem daalt pijlsnel wanneer het slecht onderhouden wordt. Bovendien komt er dan ook vervuilde lucht binnen in de woning. Bacteriën en ziektekiemen verspreiden zich en er kunnen vochtproblemen en schimmels ontstaan. 🦠                                    Daarom is het belangrijk om een ventilatiesysteem correct en nauwkeurig te laten onderhouden door een professional.

Bovendien heb je hierdoor ook:

✅ Lagere energiekosten

✅ Minder geluidshinder

✅ Minder stof

✅ Betere luchtkwaliteit

✅ Meer rendement

Maar hoe, en wanneer, doe je dit juist? Hieronder geven we je een overzicht van wat je maandelijks, jaarlijks, en om de zoveel jaren zeker moet doen om je rendement te behouden. Met een onderhoudscontract van Juvah zorgen wij er voor dat jouw ventilatiesysteem altijd het optimale rendement blijft behouden.

Profiteer nu nog tot en met 23 september van onze zomeractie! Meer hierover lees je onderaan dit blogbericht.

3-maandelijkse reiniging: maak je ventilatiesysteem stofvrij

Verwijder de ventilatiefilters uit je ventilatie-unit en controleer ze. Zijn er scheurtjes of gaatjes te bespeuren? Dan moet je ze onmiddellijk vervangen. Stofzuig heel voorzichtig het filteroppervlak met een gewone stofzuiger. Het filteroppervlak moet vrij zijn van stof, of andere obstructies (zoals insecten). Plaats daarna de filters terug op dezelfde manier.

Jaarlijkse reiniging: vervang de filters van je ventilatiesysteem

Belangrijk: vervang je filters per set. Hoe je de nieuwe filters in de ventilatie-unit plaatst, maakt op zich niet zo veel uit. Het is wél belangrijk dat je ze tijdens je maandelijkse onderhoud op dezelfde manier terug plaatst. Contacteer ons om nieuwe filters te bestellen.

Groot onderhoud van je ventilatiesysteem

Heb jij jarenlang je filters onderhouden en vervangen? Super! Houd er wel rekening mee: ook je ventilatie-unit moet een onderhoudsbeurt krijgen. Dit is moeilijk om zelf te doen, dus dat doen wij graag voor je. Hoe en wanneer moet je dit laten doen? Iedere 3 à 5 jaar: reiniging van de ventilatie-unit zelf (door Juvah) Iedere 7 à 10 jaar: reiniging van het volledige ventilatiesysteem (door Juvah) Wij bieden je ook een onderhoudsplan aan. Hiermee zorgen wij ervoor dat jouw installatie op het juiste tijdstip het juiste onderhoud krijgt. Heb jij na het lezen van deze tips nog vragen over het onderhoud van je ventilatiesysteem? Contacteer ons met je vraag (<-- link naar contactpagina), en wij helpen je graag verder!

 

☀️ Zomeractie: Tot en met 23 september profiteer je van korting op het onderhoud van jouw ventilatiesysteem! Bekijk de voordelige prijzen in onze webshop.

Bekijk de video

 

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte