Voor elke ruimte is er een juiste oplossing

Soorten ventilatiesystemen

SOS keuzestress: je hebt een nieuwbouw of je bent aan het renoveren, en nu moet je een ventilatiesysteem plaatsen. Er is geen echt ‘beste’ ventilatiesysteem. Alles is afhankelijk van jouw ruimtes en van wat je wilt.

Bekijk onze ventilatiesystemen

Laat je jouw ventilatiesysteem plaatsen door Juvah of steek je zelf de handen uit de mouwen met ons zelfbouwpakket? Wij zorgen in beide gevallen voor een perfecte plaatsing én betrouwbaar advies. Ontdek hieronder onze ventilatiesystemen.

Systeem C+

Aanvoer verse lucht
Natuurlijk
Afzuigen lucht
Mechanisch
Het voordeel
  • Elke ruimte wordt afzonderlijk geventileerd.
  • Energiezuinige configuratie is mogelijk. 
  • Maakt geen tocht of lawaai. 
Lees meer

Systeem D

Aanvoer verse lucht
Mechanisch
Afzuigen lucht
Mechanisch
Het voordeel
  • Koude buitenlucht wordt automatisch verwarmd.
  • Makkelijk in onderhoud. 
  • Gefilterde lucht = gezondere lucht. 
Lees meer

Wat is natuurlijke ventilatie?

Bij een natuurlijke ventilatie gebeurt de toevoer van verse lucht rechtstreeks via luchtroosters aan het raam. Natuurlijke ventilatie is heel gezond! De luchtkwaliteit in huis is namelijk gemiddeld 10x slechter dan de buitenluchtkwaliteit

Tips om je binnenlucht gezond te houden

Wat is vraaggestuurde ventilatie?

Wij, mensen, hebben de zintuigen niet om veranderingen in de luchtkwaliteit te kunnen detecteren. Gecontroleerde ventilatie is daarom de beste garantie op een gezond binnenklimaat. Men spreekt van vraaggestuurde ventilatie wanneer het ventilatieniveau zich automatisch aanpast aan de effectieve ventilatiebehoefte. Door middel van sensoren wordt op ieder moment van de dag gezorgd voor de beste ventilatie. Als de luchtkwaliteit binnen een ruimte van goede kwaliteit is, wordt het afvoerdebiet in die ruimte verlaagd. Door dit automatisch te laten meten en ventileren, bespaar je ongeveer 60% qua energie.

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte