Werking, voordelen en nadelen van ventilatie C+ 

Ventilatiesysteem C+

Bij een ventilatiesysteem C gebeurt de toevoer van verse lucht door middel van zelfregelende raamroosters. Bij C+ gebeurt die toevoer op exact dezelfde manier, maar dan vraaggestuurd. Dit wil zeggen dat de binnenluchtkwaliteit continu gemeten wordt, en het systeem enkel ventileert waar en wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld wanneer er een hoog CO2-gehalte is in de ruimte.

De afvoer van binnenlucht gebeurt mechanisch. Zo krijg je een natuurlijke stroming tussen aanvoer en afvoer van lucht.

Voordelen van ventilatiesysteem C+

De Healthbox 3.0 is de basis voor het ventilatieconcept C+. Deze Healthbox heeft verschillende voordelen:

Gezond: de natuurlijke toevoer van verse lucht zorgt voor de beste binnenluchtkwaliteit.

Makkelijk in onderhoud: dit systeem heeft geen filters. Er is dus quasi geen onderhoud nodig.

Automatisch: de Healthbox meet het ventilatieniveau per ruimte. Er is dus maximaal comfort én energiebesparing.

Stil: de natuurlijke toevoer van verse lucht gebeurt zonder tocht of lawaai.

Afkoeling: in de zomer kan je gebruik maken van de Breeze-functie. De ruimtes met verhoogd debiet worden sneller verlucht. Zo wordt het veel aangenamer: koeler én gezonder.

Energiezuinig: bij een SmartZone configuratie wordt op een intelligente manier lucht afgevoerd in droge ruimtes. Een goede luchtkwaliteit met een lage CO2-concentratie zorgt voor een betere nachtrust.

SmartZone: overdag wordt voornamelijk geventileerd in de vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer, living, … ’s Nachts wordt voornamelijk geventileerd in de slaapkamers, wat zorgt voor een betere nachtrust.

Dit ventilatiesysteem is zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovaties.

Wanneer je zorgt voor een grondig en regelmatig onderhoud van je ventilatiesysteem, gaat het langer mee. Het rendement van je systeem C+ blijft zo optimaal waardoor de luchtkwaliteit ook prima blijft.

Ga ook voor een gezonde binnenlucht!

Laat je jouw ventilatiesysteem plaatsen door Juvah of steek je zelf de handen uit de mouwen met ons zelfbouwpakket? Wij zorgen in beide gevallen voor een perfecte plaatsing én betrouwbaar advies.

Onderhoud van ventilatiesysteem C+

Wanneer je zorgt voor een grondig en regelmatig onderhoud van je ventilatiesysteem, gaat het langer mee. Het rendement van je systeem C+ blijft zo optimaal waardoor de luchtkwaliteit ook prima blijft.

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte