Plaats jij je ventilatiesysteem zelf? Daar kan je trots op zijn!

Zelfbouw ventilatiesystemen

Als je een beetje handig bent, kan je makkelijk zelf je ventilatiesysteem installeren. Jij plaatst het zelf, wij begeleiden je in het hele proces. Zo ben je zeker van het beste resultaat voor jouw gezond binnenklimaat.

Laat je jouw ventilatiesysteem liever plaatsen door Juvah?

Wij helpen je graag! 

Stap 1: keuze van het ventilatiesysteem + ontwerp van het legplan

De eerste stap is misschien wel de belangrijkste: de keuze van het juiste ventilatiesysteem voor jouw ruimtes. Wil je natuurlijke of mechanische luchtaanvoer? Hoeveel debiet is er nodig? Samen met jouw bespreken wij je noden en stellen we het beste ventilatiesysteem samen.

 

Zowel bij zelfbouw als bij een totaalinstallatie door Juvah zorgen wij voor een ontwerp van het volledige ventilatiesysteem. Dit legplan toont je waar de ventilatie-unit geplaatst wordt, waar je gaten moet boren, waar je op moet letten en meer. Je krijgt ook een lijst met het nodige materiaal voor je installatie. Tijdens dit hele proces kan je rekenen op een duidelijke communicatie met slechts één aanspreekpunt binnen onze organisatie.

Stap 2: Opleiding + installatie van het ventilatiesysteem

Wij zijn trots op elke Juvah realisatie, ook die van onze zelfbouwers! Na een korte opleiding kan je zelf aan de slag met je installatie. Wij leveren een bouwpakket aan en je kan alle onderdelen (unit, leidingen, …) perfect zelf plaatsen aan de hand van het legplan en boorplan. Ben je even iets vergeten uit de opleiding? Wij staan steeds voor je klaar en onze instructievideo’s begeleiden je stap voor stap!

Toch liever installatie door Juvah? Alle stappen van het proces zijn hetzelfde, behalve deze stap. Wanneer wij de ventilatie plaatsen, gebeurt dit in twee fases. Tijdens de eerste fase plaatsen we de leidingen. Daarna volgt de afwerkingsfase waarbij we de ventilatie-unit plaatsen en het geheel volledig en netjes afwerken. Zowel de plaatsing als de begeleiding gebeurt door onze bekwame medewerkers, die uitsluitend kwaliteitswerk leveren.

Stap 3: opstart en inregeling van het ventilatiesysteem

Wanneer het systeem volledig is geïnstalleerd, zorgen wij voor de opstart. We kijken de installatie na en zorgen voor de inregeling. Hierbij stellen we de debieten van het systeem correct in. Zo kom jij elke dag thuis in een aangenaam binnenklimaat.

Stap 4: Ventilatieverslaggeving (EPB)

Juvah is gecertificeerd ventilatieverslaggever waardoor we een professioneel verslag mogen opmaken van de ventilatie in een gebouw. Dit document wordt nauwkeurig opgemaakt en de EPB-verslaggever neemt dit mee op in het EPB-verslag.

Stap 5: Onderhoud van je ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem gaat, net zoals elke bestaande installatie, veel langer mee wanneer je er goed zorg voor draagt. Het rendement van je systeem blijft zo optimaal waardoor de luchtkwaliteit ook prima blijft.

Met een onderhoudscontract van Juvah zorgen wij ervoor dat jouw ventilatiesysteem altijd het optimale rendement blijft behouden. 

Stel je eigen offerte samen aan de hand van jouw woning en voorkeuren.

Bereken hier je offerte

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte