Zondag 03 december 2023

We planten onze eerste luchtzuiverende boom

In een tijdperk waarin de klimaatcrisis centraal staat, is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt. Bij Juvah zijn we trots om onze nieuwe samenwerking met Viridi Air aan te kondigen, een Nederlands bedrijf dat zich toelegt op een unieke benadering van luchtzuivering - met behulp van bomen.

De kracht van groen

Bomen zijn niet alleen de longen van onze planeet; ze hebben ook het verbazingwekkende vermogen om niet alleen CO2, maar ook fijnstof uit de lucht te filteren. Viridi Air benut deze natuurlijke kracht en biedt bedrijven de mogelijkheid om luchtzuiverende bomen te planten in hun projecten. Deze bomen gaan verder dan traditionele luchtfilters en dragen bij aan het creëren van gezonde, schone binnen- en buitenlucht.

De selectie van boomsoorten gebeurt op basis van wetenschappelijke resultaten. De bomen die bovengemiddeld goed de buitenlucht zuiveren van CO2, NOx (stikstoffen), VOC’s (vluchtige giftige stoffen) en ammoniak worden geplant. Niet in grote bossen, wel in een mini-bos of een smalle strook, zodat de luchtvervuiling maximaal opgenomen kan worden.

Samen sterk

Juvah zet zich in voor het bevorderen van een gezond binnenklimaat en deze samenwerking met Viridi Air versterkt ons streven naar duurzaamheid. Volgend jaar planten we onze eerste luchtzuiverende boom. Daar zijn we trots op! We zetten zo niet enkel een belangrijke stap in de richting van een schonere toekomst, maar laten ook zien hoe bedrijven actief kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

Nieuw: bereken zélf je offerte

Bereken zelf je offerte